Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Údolí krásných žab

Rodinný, Československo, 1973, 85 minut

Režie: Jiří Hanibal / Předloha: Stanislav Rudolf (kniha) / Scénář: Stanislav Rudolf, Jiří Hanibal / Kamera: Jan Novák / Hudba: Angelo Michajlov, Karel Zich

Hrají:

Milada Vnuková, Jiří Vala, Míla Myslíková, Vítězslav Jandák, Eduard Žemla, Zuzana Fišerová-Svátková, Lenka Horáková, Ivan Pokorný, Jana Kulendová, Lenka Fišerová, Miloš Drahota, Radim Mahdal, Miloš Šikola, Lucie Domesová, Otakar Brousek ml., Zuzana Zeithamlová, Jana Marková,Jiří Lír, Hana Jelínková, Václav Kotva, Jan Krafka a další.

Na posledních dvou záběrech je ulice Zichpil. Čas záběrů ve filmu: záběr 1 v čase 5:29 - 6:00, záběr 2 v čase 14:20 - 14:37 a záběr 3 v čase 21:56 - 22:37.

Patnáctiletá Jana má strávit část prázdnin na letním táboře, na který se jí ale vůbec nechce, protože se poprvé zamilovala do hezkého Jindry. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Jenže rodiče odjíždějí se zájezdem k moři, a tak dívka musí nakonec odjet. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, pak si sedne do mraveniště a ještě svému družstvu znemožní vyhrát. S vedoucím a ostatními dětmi odmítá spolupracovat. Protože jí Jindra nepíše a je z toho stále víc nešťastná, tak se pokusí o útěk.


V pozadí filmu kostel sv. Mikuláše.

Využije příležitost k seznámení s místním chlapcem s motorkou a přemluví ho, aby ji odvezl na autobus domů. Jenže jsou zastaveni a kontrolováni policistou a Jana se musí jen v plavkách potupně vrátit do tábora. Cestou v lijáku nastydne, a když ji vedoucí tábora Viky najde, má horečku. Na několik dní skončí na marodce a obává se, že ji pošlou domů. Dostává však poslední šanci - může zůstat na táboře. A tak všechno nakonec dopadlo úplně jinak, než si naplánovala.

Fotogalerie:

Humpolec ve filmu - Údolí krásných žab:


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum