Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec

20. dubna 2021

HUMPOLEC: Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec

Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec. Setkal se s vedením dětského domova, zemědělské akademie i školního statku.

Krajský radní pro oblast školství Jan Břížďala zamířil v závěru minulého týdne do Humpolce. Tady se setkal s vedením krajem zřizovaného dětského domova, ale i zástupci České zemědělské akademie a Školního statku Humpolec. Jedním z témat, kterého se společně s ředitelem domova Pavlem Matouškem dotkli, byly například možnosti financování pracovníků, kteří v současné době zajišťují péči, výchovu a vzdělávání o děti na distanční výuce. „Ředitelky a ředitelé našich domovů jsou často postaveni před situaci, kdy musí personálně zabezpečit chod zařízení v době dovolených, nemoci nebo v současné době v případě nařízených karantén a izolací. Těžko pak hledají ve svých rozpočtech volné finanční prostředky na asistenty, kteří by mohli v těchto situacích vypomoci,“ popisuje radní Jan Břížďala s tím, že se ale blýská na lepší časy.

Foto: Krajský úřad Kraje Vysočina

Ministerstvo školství na společném jednání Komise pro školství a sport potvrdilo, že kraje mohou využívat pro financování nadúvazkových hodin pedagogických pracovníků prostředky z rezervy přímých výdajů na vzdělávání. Radní Břížďala informoval také o současném stavu přípravy koncepce sdílení služeb dětského psychologa mezi jednotlivými dětskými domovy nacházejících se v blízkých lokalitách.

S vedením České zemědělské akademie diskutoval radní Břížďala o distanční výuce i dopadech spojených s nemožností praktické výuky. „Pro žáky učebních oborů to bohužel znamená téměř rok a půl trvající výpadek v jejich přípravě, což může být pro jejich budoucí uplatnění znatelný problém,“ připomněl ředitel akademie Otakar Březina, který zároveň seznámil s plánovanými investicemi školy a nákupem nových učebních pomůcek. Závěr pracovní cesty patřil prohlídce humpoleckého školního statku, který zajišťuje praktickou výuku žáků zemědělské akademie v oborech zaměřených na klasické i ekologické zemědělství, potravinářství, jezdectví a chov koní. Statek poskytuje také zázemí pro výuku oboru kynologie.

Jednání v Humpolci se společně s radním Janem Břížďalou účastnila i krajská zastupitelka a předsedkyně komise pro životní prostředí Blanka Lednická. „Vítám zaměření na ekologické zemědělství, které je bezprostředně spojeno s ochranou přírody a krajiny, a doufám, že tento směr bude v budoucnu ve výuce i praxi dále akcentován. Rozhodně jsem na ČZA a Školním statku nebyla naposledy a těším se na další návštěvu,“ řekla na závěr zastupitelka Blanka Lednická.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec

HUMPOLEC: Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec

Radní Jan Břížďala navštívil Humpolec. Setkal se s vedením dětského domova, zemědělské akademie i školního statku.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum