Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Naše město 2024

16. května 2024

HUMPOLEC: Naše město

Představení projektů participativního rozpočtu Naše město. Projekty participativního rozpočtu Naše město 2024.

Představujeme finální projekty participativního rozpočtu Naše město. O přízeň veřejnosti se uchází projekty, mezi které patří svíčkomat, kuličková dráha, vodní prvky na Horním náměstí a v parku Stromovka, revitalizace prostranství v Rozkoši, modernizace dětského hřiště nebo přizpůsobení hřiště pro nejmladší děti.

Ochlazovací vodní prvek v parku Stromovka. Navrhovatelka: Barbora Kaňová. Rozpočet: 500 000 Kč.

Designově atraktivní ochlazovací prvek, který bude obsahovat plochu se stékající vodou a umožňovat procházení naboso. Řešení může obsahovat vodní paprsek, mlhu nebo jiné prvky pro bezpečné vodní hrátky vhodné i pro malé děti.

Veřejný přínos: Ochlazení v horkých letních dnech, oživení prostoru parku a zlepšení mikroklima.

Svíčkomat a lavičky na hřbitově. Navrhovatelka: Marta Rozvodová. Rozpočet: 180 000 Kč.

Umístění svíčkomatu, automatu na prodej svíček, na hřbitově v Humpolci včetně zajištění jeho doplňování. Svíčkomaty úspěšně fungují například na hřbitově v Havlíčkově Brodě. Součástí návrhu je také doplnění tří laviček okolo hlavní příčné cesty, kde prozatím lavičky schází.

Veřejný přínos: Možnost zakoupení svíček přímo na hřbitově. Lavičky navíc rozšíří odpočinková místa.

Dětská hřiště pro nejmladší děti. Navrhovatelka: Jana Míková. Rozpočet: 500 000 Kč.

V Humpolci dlouhodobě schází herní prvky pro děti ve věku od jednoho do dvou let – nízké prolézačky, skluzavky a venkovní interaktivní hry pro rozvoj pohybových schopností dětí. Možná je realizace méně prvků na více místech, nebo přizpůsobení dětského hřiště v ulici Podhrad.

Veřejný přínos: Rozvoj pohyblivosti a samostatnosti u nejmladších dětí a zvýšení bezpečnosti díky vhodným herním prvkům.

Vodní prvek na Horním náměstí. Navrhovatel: Luboš Toman. Rozpočet: 500 000 Kč.

Pořízení vodního prvku v podobě otáčející se vodní koule, fontány či jiného atraktivního řešení, které přitáhne pozornost dětí i dospělých. Vodní prvek může být pouze dočasný do doby, než se uskuteční celková revitalizace náměstí.

Veřejný přínos: Zvýšení atraktivity veřejného prostoru.

Revitalizace prostranství v Rozkoši. Navrhovatelka: Michaela Vyvadilová. Rozpočet: 400 000 Kč.

Úprava odpočinkového prostranství u parkoviště včetně umístění posezení, rozcestníku a vyznačení parkovacích míst. Prostor je využívaný celoročně, v letní sezóně jako parkoviště pro hrad, v zimě jako nástupní bod pro běžkaře.

Veřejný přínos: Místo pro odpočinek turistů i místních obyvatel. Uspořádání parkovacích míst pro snadnější průjezd k nemovitostem.

Kuličková dráha. Navrhovatelka: Kristýna Vítková. Rozpočet: 250 000 Kč.

Kuličková dráha pro děti, dospělé i seniory. Betonová stavba je vystavěná ve svahu zajišťující samospád kuličky. Kuličková dráha má několik barevně odlišených drah, které jsou doplněny tunely, mosty, skokanskými můstky a dalšími prvky. V cíli může být jedna nebo více jamek.

Veřejný přínos: Pohybová aktivita ve venkovních podmínkách, která rozvíjí jemnou i hrubou motoriku, senzorické a smyslové vnímání.

Modernizace hřiště v ulici Družstevní. Navrhovatel: Marcel Hlaváč. Rozpočet: 500 000 Kč.

Revitalizace dětského hřiště v severozápadní části města, v lokalitě s růstovým potenciálem, ve které chybí moderní hřiště pro předškolní a školní děti. Projekt zahrnuje také pořízení herních prvků pro starší děti – šplhací prolézačky, slackline či posilovací prvky.

Veřejný přínos: Rozšíření venkovních volnočasových aktivit pro děti v předškolním a školním věku.

Hlasovat mohou občané starších 15 let s trvalým pobytem ve městě Humpolci a v jeho místních částech. Každý občan může udělit jeden hlas. Pro projekty hlasujte do 30. 6. na:

http://bit.ly/NaseMestoHlasovani

Zdroj: Město Humpolec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Naše město 2024

Naše město 2024. Ochlazovací vodní prvek v parku Stromovka. Svíčkomat a lavičky na hřbitově. Dětská hřiště pro nejmladší děti. Vodní prvek na Horním náměstí. Revitalizace prostranství v Rozkoši. Kuličková dráha. Modernizace hřiště v ulici Družstevní. Zdroj: Město Humpolec.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum