Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Mateřská škola Podhrad

9. října 2023

HUMPOLEC: Mateřská škola Podhrad

Slavnostní otevření Mateřské školy Podhrad.

Ve čtvrtek 5. října 2023 se uskutečnilo slavnostní otevření novostavby Mateřské školy Podhrad. Proslovů a stříhání pásky se ujali starostka města Alena Štěrbová, bývalý starosta Karel Kratochvíl, radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala, jednatel stavební firmy ATOS Jaroslav Brodil, architekt Aleš Kubalík, ředitelka Centra pro regionální rozvoj v Jihlavě Renáta Marková a ředitelka školky Hana Koudelová.

Součástí slavnostního dne bylo kulturní vystoupení. To zahájily violoncellistky ze Základní umělecké školy Gustava Mahlera pod vedením učitele Petra Lisého. Poté si krátké pásmo písniček a básniček připravily děti ze školky a jejich učitelky.

Hosté si prohlédli vybavení školky, její okolí a zahradu, kterou ještě na jaře čekají drobné dodělávky. Občerstvení připravili studenti Střední školy informatiky a cestovního ruchu.

Stavba nové školky, kterou děti navštěvují od 1. září, stála 71 milionů korun a dalších 3,5 mil Kč bylo zaplaceno za vnitřní vybavení. Z Integrovaného regionálního operačního programu město obdrželo příslib dotace ve výši 63 milionů Kč. „Jde o vůbec první školku, kterou se v Kraji Vysočina podařilo v aktuálním programovém období postavit, a také jeden z prvních úspěšně dokončených projektů v IROP 2. S ohledem na aktuálně velmi omezené možnosti podpory výstaveb či rekonstrukcí mateřských škol v našem kraji to považuji za mimořádný úspěch,“ uvedla Renáta Marková, ředitelka jihlavské pobočky Centra pro regionální rozvoj České republiky, které má projekty IROP na starosti a pomáhá příjemcům s jejich administrací.

Třípodlažní velmi moderní budova koncipovaná jako „vila v zahradě“ s několikrát zalomenou fasádou je umístěná na pozemku městského parku. Mezi vzrostlými stromy je stanová vesnička pro děti, přírodní pohybové a edukativní prvky. Třídy jsou vybaveny mobilními skříňkami umožňujícími měnit prostor dle zvolených aktivit pro děti, multisenzorickými prostorovými prvky pro rozvoj hrubé i jemné motoriky, bazénem s míčky. Ve školce nechybí multifunkční sál pro pohybové, hudební či divadelní aktivity dětí s interaktivní podlahou. Na zelené střeše budovy jsou dvě vyhlídkové terasy, z nichž jedna slouží také pro venkovní vzdělávání nejstarších dětí. Nejmenší děti jsou umístěny ve třídách, které jsou pomocí krytých teras napojeny na venkovní dřevěné terasy s pískovišti.

Den otevřených dveří pro veřejnost se uskuteční v jarních měsících, až bude hotová a pěkně zelená zahrada.

Zdroj: Město Humpolec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Mateřská škola Podhrad

Mateřská škola Podhrad.


 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum