Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



SeneCura - Barevní papoušci

13. srpna 2023

HUMPOLEC: SeneCura - Barevní papoušci

Barevní papoušci přiletěli za klienty SeneCura SeniorCentra Humpolec.

Klienti domova pro seniory ze skupiny SeneCura v Humpolci prožívají doslova pestré léto. Kromě řady dalších aktivit pro ně personál připravil zajímavou přednášku spojenou s ukázkou exotických papoušků.

Opeřence přivezl Radek Jareš, který jich chová asi 70. Navíc má doma i například několik opiček. „Naši klienti se mohli seznámit s papoušky ara, žako kong, korelou chocholatou a dalšími,” říká aktivizační pracovnice domova Štěpánka Zítková.

Přednášky se zúčastnilo více než 100 klientů. Papoušci byli představeni a následně ukázali něco ze svých obdivuhodných akrobatických kousků. Dalších 30 obyvatel domova pak pan Jareš navštívil s papoušky přímo v pokojích.

Kdo chtěl, mohl se s papoušky samozřejmě i vyfotografovat na památku. „Chtěli jsme zorganizovat výjimečný zážitek a víme, že klienti mají obecně přednášky o zvířatech moc rádi,” vysvětluje ředitelka SeniorCentra Humpolec Veronika Dáňová.

Práce se živými tvory je jedním z terapeutických pilířů aktivit v domovech SeneCura. Zvířátka pomáhají k vyvolání pozitivních emocí a navození pocitu klidu. Zejména u klientů s Alzheimerovou chorobou či jiným druhem demence se může jednat o značně účinnou metodu terapie.

I proto v domově pro seniory v Humpolci personál kromě přednášek organizuje častou canisterapii se psi. „Pravidelně nás za tímto účelem navštěvuje certifikovaná terapeutka se třemi speciálně vycvičenými psíky. Klienti je už dobře znají a vždy se na ně těší,” dodává Zítková.

Zdroj: SeneCura SeniorCentrum Humpolec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

SeneCura - Barevní papoušci

HUMPOLEC: SeneCura - Barevní papoušci.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum