Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: SeniorCentrum

10. dubna 2022

HUMPOLEC: SeniorCentrum

Moderní SeniorCentrum si klienti pochvalují. Původní budovu nahradí zahrada, druhou využijí záchranáři.

Klienti nového domova pro seniory v Humpolci, který provozuje společnost SeneCura a vlastní Kraj Vysočina, se zabydlují. K dispozici mají společenské místnosti, ergoterapeutickou místnost, fitness, vybavení pro terapie a masáže, kadeřnictví a kapli sv. Mikuláše.

Nové zařízení navštívili i zástupci Rady města Humpolec. „Jak jsme viděli, postupně se to tam zabíhá, a co vím, klienti si to pochvalují,“ okomentoval starosta Karel Kratochvíl.

To potvrdila i sedmaosmdesátiletá Ludmila Dvořáková, která se stala první obyvatelkou domova. „Jsem opravdu ráda, že jsem konečně tady. Všichni jsme se sem těšili. Každý má svou koupelnu, to je velké plus. A hlavně se těšíme na to, že v tomto krásném prostředí budeme trávit společné chvíle. Myslím, že to bude opravdu radost,“ svěřila se po zabydlení.

Moderní komplex pro seniory vznikl jako první PPP projekt v oblasti sociální péče v České republice. Jde o partnerství veřejného a soukromého sektoru, v tomto případě Kraje Vysočina a skupiny SeneCura.

Postupně se sem z domovů v Máchově a Lužické ulici přestěhovalo 126 seniorů a spolu s nimi i většina kmenových zaměstnanců. V budoucnu SeniorCentrum nabídne místo až 203 klientům. „Staré budovy už zkrátka nemohly naplnit standard, který je ve světě běžný. Bylo potřeba postavit zcela novou budovu,“ vysvětlil Karel Kratochvíl.

Původní domov v Lužické ulici, který leží v těsné blízkosti toho současného, je nyní určený k demolici. Na jeho místě vznikne terapeutická zahrada Memory Garden s nekonečnými cestami, které lidem s demencí pomáhají k lepší orientaci. „Budova v Máchově ulici je prozatím prázdná, v případě potřeby tam mohou dočasně najít azyl váleční běženci z Ukrajiny. Do budoucna se počítá s celým areálem jako zázemím pro hasičský záchranný sbor, včetně dobrovolných hasičů a pro krajskou záchrannou službu,“ doplnil humpolecký starosta.

Zdroj: Text a foto: Město Humpolec a společnost SeneCura.

HUMPOLEC: SeniorCentrum

HUMPOLEC: SeniorCentrumZdroj: Město Humpolec a společnost SeneCura.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum