Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Přednáška o závislostech

23. října 2022

HUMPOLEC: Přednáška o závislostech

Přednáška o závislostní problematice u mladistvých.

Dne 13. září se na Městském úřadě v Humpolci sešli ve velké zasedací místnosti společně pracovníci Oblastní charity Jihlava, konkrétně zástupci Centra U Větrníku, kolegyně z Adiktologické ambulace Jihlava a z Centra primární prevence DOK s vedoucí odboru zdravotnictví a sociálních věcí, paní místostarostkou, kurátorem pro mládež, pracovnicí OSPODu, učitely a preventisty z humpoleckých základních a středních škol a zástupci dětských domovů. Obsahem přednášky bylo představení našich jednotlivých služeb a diskuze nad tím, co můžeme městu Humpolec nabídnout. Cílem přednášky bylo seznámit účastníky s novými návykovými látkami, která jsou v současné době u mladistvých populární a snadno dostupné, s jejich riziky a možnostmi účinné prevence.

Účastníci setkání se dozvěděli informace o poměrně novém fenoménu u mladistvých, a to o nikotinových sáčcích, látce kratom, jednorázových elektronických cigaretách, či CBD. V rámci přednášky jsme předali informace o tom, jak jednotlivé látky působí a jaká jsou jejich rizika. Účastníci byli také obeznámeni se službami, na které se mohou oni, či rodiče studentů v případě potřeby obrátit a byly jim předány potřebné letáky s kontakty.

V kontaktním Centru U Větrníku pracujeme s osobami, které užívají nebo experimentují s návykovými látkami a zabýváme se snižováním sociálních a zdravotních rizik, které mohou v souvislosti s užíváním návykových látek plynout. V rámci poskytování našich služeb jsme k zastižení v Humpolci každé úterní odpoledne, kdy poskytujeme služby našim stávajícím klientům. Několikrát do roka se účastníme také akcí, v rámci kterých poskytujeme naše služby i zájemcům z řad veřejnosti.

V letošním roce jsme se například účastnili hudebního festivalu Bernard Fest, kde jsme poskytovali testování na infekční nemoci v naší terénní dodávce. V rámci doprovodného programu si u nás účastníci festivalu také mohli vyzkoušet brýle, které simulují stav po požití alkoholu, marihuany a halucinogenů a dále jsme nabízeli možnost změřit si hladinu alkoholu pomocí alkoholtesteru. Příležitost k testování na infekční nemoci měli zájemci také v srpnu, v rámci naší každoroční akce „Zjisti, jak na tom jsi“. Další možnost nechat se v Humpolci anonymně a zdarma otestovat, bude v úterý 22. listopadu 2022 v rámci Evropského týdne testování.

Bc. Štěpán Holec, DiS., Aneta Bazalová, DiS. pracovníci Centra U Větrníku.

Zdroj: Oblastní charita Jihlava.

HUMPOLEC: Přednáška o závislostech

HUMPOLEC: Přednáška o závislostech. FOTOGALERIE: Přednáška v Humpolci. Terénní práce pracovníků Centra U Větrníku. Bezpečná likvidace použitých injekčních stříkaček. Bernard fest a Káčko.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum