Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Pařezáč otevřen

7. června 2022

HUMPOLEC: Pařezáč otevřen

Pařezáč už otestovali první plavci. Slavnostní otevření se povedlo na jedničku.

Moderní a vylepšenou rekreační zónu v Plačkově, místní části Humpolce, vyzkoušeli první sportovci. Slavnostní otevření této oblíbené rekreační destinace, která díky městu Humpolec prošla rozsáhlou revitalizací, se konalo v pátek 3/6.

Slunečné odpoledne doplnil sportovně laděný program pro děti i dospělé, o který se postaralo Městské kulturní a informační středisko v Humpolci, Středisko volného času Humpolec a členové plačkovského osadního výboru. Nechyběla ani hudba v podání místních kapel Modrý desky, Moby Dick a Kejvavý Koně.

Plavcům nově slouží dvě nová mola, která usnadní a také zatraktivní přístup do vody, upravené pláže i nové převlékárny. Malé návštěvníky pak potěší zcela nové dětské hřiště. „S výsledkem jsem spokojený, je to tu pěkné a věřím, že to ocení i ostatní,“ uvádí místostarosta Humpolce Vlastimil Brukner.

Celá revitalizace vyšla na zhruba 4,7 milionu korun včetně DPH. „Plačkov si tento krásný areál rozhodně zaslouží,“ podotýká Vlastimil Brukner.

V budoucnu by navíc mohla přibýt i sauna. „V projektu se s ní počítalo, ale záleží na místních, zda o ni budou stát. Pokud ano, necháme ji tady dodatečně zbudovat a lidé ji budou moci využívat pro své zdraví,“ slibuje místostarosta.

Za zmínku stojí i perfektní kvalita vody. „Ta zde nikdy nebyla špatná. I když v okolních rybnících už dávno kvetly sinice, tady se stále koupat dalo. Pařezáč je zkrátka odnepaměti synonymem pro letní radovánky celého Humpolce. Ostatně i pro mě to bylo v dětství zásadní místo, kde jsme se s kamarády mohli vyřádit ve vodě,“ říká s úsměvem humpolecký starosta Karel Kratochvíl.

Majitelem rybníka Pařezáč je rodina Kinských, která ho městu Humpolec ochotně pronajala. „Domluvili jsme se na odkoupení části pozemku na pobytové louce a následně na dlouhodobém pronájmu a také na tom, že v rybníku ukončí chov ryb, takže kvalita vody bude ještě lepší než doposud,“ doplňuje Vlastimil Brukner.

Kompletní fotogalerie zde:

https://www.mesto-humpolec.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4932&id=238561

Zdroj: Město Humpolec.

HUMPOLEC: Pařezáč otevřen

HUMPOLEC: Pařezáč otevřen.


 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum