Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Vydařená tečka za autokrosovou sezónou

19. října 2017 - zdroj tisková zpráva

Velmi vydařenou tečkou za letošní autokrosovou sezónou bylo Bernard Cup Setkání mistrů v Humpolci. Ve SLAVIA POJIŠŤOVNA AUTOKROS ARENĚ se za nádherného počasí odehrávaly úžasné souboje ve všech devíti kategoriích. Tu nejprestižnější - SuperBuggy - ovládl osminásobný evropský šampión Bernd Stubbe, následován Vítem Nosálkem a Romanem Keřkou.

Foto: Tomáš Němec

Vynikající podívanou za krásného počasí nabídli početným divákům autokrosaři coby tečku za letošní sezónou. Stalo se tak v humpolecké SLAVIA POJIŠŤOVNA AUTOKROS ARENĚ při tradičním Bernard Cup Setkání mistrů. Vítězem divize TouringAutocross se stal Aleš Fučík. "Počasí vyšlo úplně na jedničku. Také trať byla připravená perfektně, takže velké díky pořadatelům. Já po vyhraném měřáku dojel obě rozjížďky druhý. Vždy po startu jsem odjel třetí a po soubojích s Honzou Brožkem si o příčku polepšil. Starty mi nevycházely podle představ, protože jsme už testovali novou převodovku pro rallycross. Po finálovém startu jsem zaujal druhou pozici a po atacích na Michala Jančíka se mi ho povedlo v předposledním kole podjet v zatáčce za cílem. Vítězství je pro mě nejkrásnějším rozloučením s autokrosem. Letos ještě plánuji Setkání mistrů v Sosnové. Zde už ale, dle toho co nám dovolí časové možnosti, bude auto částečně připravené pro rallycross," informuje o svých dalších motoristických plánech letošní evropský šampión.

Nejen domácí jezdci však dorazili do Humpolce. Ty zahraniční zastupovala například nizozemská závodnice Chantal Van Der Putten, která vybojovala bronz mezi juniory.„Chtěla jsem se ještě na závěr sezóny svézt a byla jsem pozvána českými přáteli. Humpolecká trať byla překrásná. Více než jsem čekala. Pořadatelé odvedli skvělou práci. Zpočátku mně trápily drobné technické problémy. Ty se však povedlo vyřešit a já si závod užívala. S výsledkem jsem náramně spokojená. Byla to krásná tečka za letošní sezónou. Příští rok se opět ukážu na obou českých Evropách v Nové Pace a Přerově. Jako test před sezónou plánujeme start v Humpolci na českém mistrovství. Závěrem chci veřejně pogratulovat Vítu Nosálkovi ke druhému místu v SuperBuggy. Přes potíže, které ho letos provází, to zvládá bravurně. Má můj velký obdiv. On i jeho tým jsou hrozně fajn lidé."

Foto: Tomáš Němec

Spokojenost netají ani předseda pořádajícího AMK Zálesí Josef Špaček. "Děkuji všem reklamním partnerům, pořadatelům, divákům i jezdcům. Závod i celá sezóna se povedly. Těší mě také, že se u nás líbilo Berndovi Stubbemu. Pokud bude mít k dispozici auto, přislíbil účast i příští rok. Jsem maximálně spokojen."

Konečné výsledky: www.amk-humpolec.cz

Text: Vlastimil Resl

Foto: Tomáš Němec

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum