Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Pomáháme Ukrajině

28. února 2022

HUMPOLEC: Pomáháme Ukrajině

Pomáháme Ukrajině: Humpolec zajišťuje ubytování a posílá peníze Město Humpolec aktivně pomáhá válkou zasažené Ukrajině. Na pomoc poslalo peníze a zajišťuje ubytování pro lidi z Ukrajiny. Aktuálně tady našla dočasné útočiště rodina se čtyřmi dětmi, pomocnou ruku ale dostanou i další.

V pátek 25. února Rada města na mimořádné schůzi uvolnila 20 tisíc korun na podporu bombardované Ukrajiny. „Jedná se o nejvyšší možnou částku, kterou Rada může takto narychlo uvolnit bez schválení zastupitelstvem. Počítáme však, že po dohodě se všemi zastupiteli uvolníme další finanční prostředky,“ uvádí starosta Humpolce Karel Kratochvíl.

Kromě toho humpolecký sociální odbor zajistil ubytování a kompletní zaopatření pro šestičlennou rodinu (dva dospělí a čtyři děti). O dočasné bydlení pro další Ukrajince jedná s dalšími ubytovacími zařízeními. „Jsme připravení se touto formou postarat i o případné další ukrajinské uprchlíky. Přijmeme ale i nabídky od občanů, a to na e-mailu josef.fiala@mesto-humpolec.cz,“ informuje Josef Fiala, vedoucí Odboru zdravotnictví a sociálních věcí Městského úřadu Humpolec.

Další pomoc pak Humpolec připravuje ve spolupráci s neziskovými organizacemi z Vysočiny. „Jednáme s nimi o zajištění základních věcí, jako jsou potraviny, oblečení a podobně. V neposlední řadě se mi podařilo zajistit pět dobrovolníků, kteří se postarají o tlumočení do ukrajinštiny, a psychologickou pomoc přes FOKUS Vysočina,“ nastiňuje Josef Fiala.

„Rovněž připravujeme humanitární sbírku pod hlavičkou města Humpolec. Sběrné místo zřídíme v pondělí,“ doplňuje starosta Karel Kratochvíl.

Město Humpolec dále v této oblasti navázalo spolupráci s Policií ČR a krizovým štábem Kraje Vysočina. Na pondělí je pak v plánu koordinace s humpoleckou pobočkou Úřadu práce Pelhřimov, humpoleckého sociálního odboru a neziskových organizací, se kterými město spolupracuje, včetně dobrovolníků FOKUSu Vysočina. V pondělí rovněž zasedne krizový štáb města Humpolce.

Zdroj: Město Humpolec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum