Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Domov pro seniory v Humpolci

13. listopadu 2021

HUMPOLEC: Domov pro seniory v Humpolci

Domov pro seniory v Humpolci začne fungovat na Nový rok. Pro kraj ho bude provozovat soukromá společnost.

Symbolicky, začátkem roku 2022, zahájí provoz nové sociální pobytové zařízení pro seniory SeniorCentrum Humpolec. Fungování jednoho z nejmodernějších domovů pro seniory v ČR bude pro Kraj Vysočina v rámci PPP projektu zajišťovat po dobu 25 let společnost SeneCura SeniorCentrum Humpolec s.r.o, která patří do skupiny SeneCura. Do zcela nového domova, vybudovaného v sousedství dosluhujícího objektu na ulici Lužická, se na přelomu roku začnou stěhovat klienti a zaměstnanci Domova pro seniory Humpolec.

„Bydlení v moderním zařízení je garantováno pro všechny naše stávající klienty. Nový domov zde najde celkem 203 seniorů. K 1. lednu 2022 přejdou automaticky pod nového provozovatele i všichni zaměstnanci stávajícího domova, který až do konce roku bude provozovat Kraj Vysočina,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

SeniorCentrum Humpolec bude poskytovat služby 140 klientům v režimu domova se zvláštním režimem a 63 klientům v domově pro seniory. V citlivě navrženém, funkčním a logicky členěném čtyřpodlažním objektu se nachází 55 jednolůžkových a 74 dvoulůžkových pokojů, každý s vlastním sociálním zařízením. Jednotlivé pokoje budou uspořádány do tzv. „domácností“, kdy společný prostor obývá určitá skupina klientů. Ti se navzájem znají a budou zde fungovat obdobně jako v přirozeném domácím prostředí. Centrum je kompletně bezbariérové, nabízí moderní kuchyni, prostornou jídelnu, kapli nebo kadeřnictví, odpovídající zázemí pro zaměstnance a mnoho možností pro soukromé návštěvy klientů. Součástí domova bude i terapeutická zahrada Memory Garden s nekonečnými cestami, které slouží pro lepší orientaci klientů s demencí. Nový domov bude jakýmsi komunitním centrem v dané lokalitě, bude maximálně podporovat mezi­generační setkávání a rozvíjet soužití klientů, obyvatel, příbuzných, dobrovolníků a zaměstnanců.

Vzhledem ke skutečnosti, že SeniorCentrum bude zařízení zařazené do krajské sítě sociálních služeb, budou klienti hradit náklady spojené s pobytem, službami i stravou podle aktuálně platné úhradové vyhlášky, tedy ve stejné maximální výši, jako je tomu i v ostatních krajských zařízeních. Konkrétně jde o částky maximálně 210 Kč/den za služby a ubytování a 170 Kč za celodenní stravu. SeniorCentrum tak nabídne každému, kdo potřebuje pobytové služby v zařízení pro seniory, péči v moderním domově s úhradami ve výši, na kterou plně dostačují příjmy běžných seniorů. Nikdo se tedy nemusí bát služby tohoto zařízení využít.

Společnost SeneCura pečuje na Vysočině již o desítky spokojených klientů v domovech v Telči a Chotěboři, další projekt plánuje realizovat ve Žďáře nad Sázavou. Společnost Senecura je v ČR největším nestátním provozovatelem domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem a je držitelem mnoha ocenění za kvalitu a inovace v sociálních službách. Zároveň je považována i za důvěryhodného zaměstnavatele, který si zakládá na kvalitních pracovních podmínkách pro své zaměstnance.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum