Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: D1 Koberovice - Humpolec

29. září 2021

HUMPOLEC: D1 Koberovice - Humpolec

Eurovia: Trasa dálnice D1 mezi Koberovice - Humpolec po svátku 28. září 2021 již bez omezení.

Po zářijovém svátečním dni bude průjezd po dálnici D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem již bez omezení, avizovala firma Eurovia CS, která modernizaci pro ŘSD na daném úseku provádí. Hlavní práce na trase skončí a budou probíhat dokončovací práce bez většího zásahu do dopravy.

Ilustrační foto Mapy Google

„Práce aktuálně probíhají ve středním dělicím páse. Provoz probíhá po svých polovinách dálnice v režimu 2+2 s uzavřeným i rychlými pruhy. V neděli zahájíme postupné odstraňování dopravního opatření, které skončí 28. září dopoledne,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

Dojde tak k uvolnění hlavní trasy dálnice D1 v úseku EXIT 81 Koberovice a EXIT 90 Humpolec. Pokračovat budou ale dokončovací práce mimo těleso dálnice a také se bude pracovat ještě na odpočívce Speřice. Tyto práce budou probíhat mimo zimní technologickou přestávku do konce května 2022.

Modernizace dálnice D1 v úseku Koberovice - Humpolec v délce 8,820 km zahrnovala kompletní výměnu povrchu vozovky v daném úseku, práce ve středním dělicím pásu a výměnu dvou mostů v km 83,84 a v km 88,39 a rekonstrukci dálničních mostů v km 85,770 a 90,693. Mosty v km 83,400 a 88,390 byly odstraněny v březnu 2020 a na podzim 2020 byly zprovozněny.

Další dva mosty přes trasu dálnice byly realizovány v roce 2018 v rámci samostatné zakázky. Součástí modernizace daného úseku byla také oprava MÚK Humpolec, odpočívek Humpolec vpravo a odpočívky Speřice, ta ale bude ještě pokračovat. Úsek dálnice byl rozšířen a stávající asfaltový povrch byl nahrazen novým cementobetonovým. Součástí stavby byly také činnosti ve středním dělícím pásu, na inženýrských sítích, odvodnění dálnice, vodorovném, svislém dopravním značení a bezpečnostním zařízení.

Zdroj: Iveta Štočková, Eurovia CS.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum