Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLECKO: V Kejžlici soutěžily balóny

5. února 2024

HUMPOLECKO: V Kejžlici soutěžily balóny

Který doletí dál? V Kejžlici soutěžily balóny.

Poslední lednovou neděli nestartovaly na Letišti Kejžlice letadla, ale horkovzdušné balóny. Celkem jedenáct posádek soutěžilo o Pohár Jaroslava Haška. Podle pravidel ho získala ta posádka, která urazila co nejdelší vzdálenost od startu, zároveň musela přistát na území České republiky, a to nejpozději v 16:45 hodin. Vítězi čtvrtého ročníku závodu se stali Petr Klička a Ladislav Kouba, kterým se podařilo překonat necelých 108 kilometrů za téměř osm a půl hodiny.

V mrazivém nedělním ránu mělo původně vzlétnout čtrnáct posádek, dvě musely odstoupit ze zdravotních důvodů. Smůla provázela jednoho z organizátorů akce, Miloše Kováře, jeho balón se totiž roztrhl o krtinec na louce těsně před startem. Taktiku pilotů významně ovlivnila tlaková výše, která ovlivnila směry větru.

„Jako každý rok šlo o krásnou podívanou, balóny vzlétající k modré obloze vytvořily neopakovatelnou scenerii. Pohár Jaroslava Haška rozhodně stojí za návštěvu,“ doporučil ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeněk Kadlec.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum