Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Návštěva Senátu

13. ledna 2024

HUMPOLEC: Návštěva Senátu

Klienti SeneCura SeniorCentra Humpolec zažili neobvyklý výlet, navštívili Senát.

Klienti humpoleckého SeneCura SeniorCentra si užili netradiční výlet do Prahy. Jeho součástí totiž byla i návštěva horní komory Parlamentu ČR. Na její půdě klienty přivítal bývalý telčský starosta a současný předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Do Prahy vyjeli naši klienti společně s výpravou z dalších čtyř domovů. Celkem jsme tedy akci zorganizovali pro 20 klientů," říká ředitel SeniorCentra Humpolec Lukáš Janout.

Před samotnou návštěvou si klienti vychutnali oběd v centru Prahy a vydali se na příjemnou procházku. Poté již na ně čekaly otevřené dveře Valdštejnského paláce, především jeho reprezentačních prostor.

Palác, který stojí v malebné čtvrti Malá Strana, pochází ze 17. století. Současnou podobu získal v letech 1996 až 2000, kdy proběhla citvlivá rekonstrukce. Za ní byl Senát dokonce odměněn evropskou cenou Europa Nostra. Bývalá konírna slouží jako hlavní jednací sál Senátu a právě v ní přívítal klienty předseda Miloš Vystrčil.

Klienti se dozvěděli množství zajímavostí, především o tom, jak Senát funguje či jak vypadá pracovní den senátora. Zajímalo je však třeba i to, jak se pan předseda dostal k politice či jak relaxuje.

Po diskusi následovala prohlídka interiérů Valdštejnského paláce s průvodkyní, které se podařilo svým odborným výkladem přenést klienty do období raného baroka.

SeneCura SeniorCentrum Humpolec nabízí sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (pro seniory trpící Alzheimerovou chorobu či demencí). Svým klientům zde zajišťují péči 24 hodin 7 dní v týdnu. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče zde naleznete širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit.

Skupina SeneCura je s více než 2 000 lůžky předním nestátním poskytovatelem pobytových sociálních služeb v České republice. V 17 SeniorCentrech nabízí pobytové sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence. Zařízení SeneCura jsou založena na partnerství, spolupráci, inovacích, kvalitní péči, ale i na vysoké kvalitě života ve stáří.

https://humpolec.senecura.cz/domov-pro-seniory-seniorcentrum-humpolec/

https://humpolec.senecura.cz/domov-se-zvlastnim-rezimem-seniorcentrum-humpolec/

www.humpolec.senecura.cz

Zdroj: SeneCura SeniorCentrum.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum