Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Město přispěje

25. února 2024

HUMPOLEC: Město přispěje

Město Humpolec přispěje na vyvýšené záhony či komunitní zahrádku. Zapojte se. Informace k participativnímu projektu Naše město.

Přejete si vylepšit okolí, ve kterém žijete? Máte zajímavý nápad na investice, rozvoj nebo opravy? Zapojte se do utváření společného prostoru města Humpolce.

Město Humpolec zahájilo první participativní rozpočet s názvem „Naše město“. Jedná se o projekt, který obyvatelům města a místních částí dává příležitost změnit své okolí. Stačí mít dobrý nápad, podat projekt, který uspěje před výběrovou komisí a prezentovat ho veřejnosti. Veřejná prezentace je dobrovolná. O nejúspěšnějších projektech bude rozhodovat veřejnost prostřednictvím veřejného hlasování. Pět nejúspěšnějších projektů město realizuje ze svého rozpočtu.

Revitalizace studánky či rekonstrukce kapličky

Do projektu Naše město se můžete zapojit s nápady v oblastech sportu, veřejného prostranství, dopravní infrastruktury, životního prostředí či volnočasových. Z participativního rozpočtu nejsou podporovány měkké aktivity, například společenské akce nebo sociální služby, na které jsou vyhlášené dotační programy města.

Nebojte se zapojit své zájmy a aktivity, které obohatí ostatní. Můžete přihlásit projekt na realizaci vyvýšených záhonů, vybudování komunitní zahrádky nebo revitalizaci studánky. Mezi inspirativní příklady patří také zhotovení odpočinkového místa nebo pořízení krmítek pro ptáky. V rámci participativního rozpočtu můžete přihlásit projekty na opravu kapličky, smírčích křížů a obnovení božích muk.

Podmínkou je, aby projekt byl umístěn na pozemku města Humpolce nebo jeho místních části. Ale s tím vám pomůžeme. Stačí orientační umístění. Nemusíte v katastru hledat městské pozemky.

Město nabízí podporu až 500 tisíc korun

Celkem je na participativní rozpočet „Naše město“ vyčleněno 1 500 000 Kč. Minimální hodnota, na kterou lze projekt podat je 50 000 Kč. Nejvíce na jeden projekt se bude moct získat až 500 000 Kč. K realizaci bude vybráno pět projektů, které získají nejvíce hlasů ve veřejném hlasování. A pokud nebude rozpočet vyčerpán, bude alokovaná částka vrácena do městského rozpočtu.

Jak podat přihlášku?

Projekt do participativního rozpočtu Naše město jednoduše registrujete vyplněním online formuláře. A pokud nemáte přístup k internetu, nebo neovládáte počítač, nevadí. S přihlášením projektu vám pomůže projektová manažerka Bc. Ivana Bulantová, kterou můžete kontaktovat telefonicky na čísle 565 518 146, nebo na městském úřadě v kanceláři č. 119. Z přihlášených projektů vylosujeme jednoho navrhovatele, který získá dárkový poukaz na kulturní akce MěKIS v hodnotě 1 000 Kč.

Projekty mohou podávat pouze občané Humpolce a jeho místních částí do 31. března. Kompletní pravidla, včetně přihlášky naleznete na:

https://portal.mesto-humpolec.cz/wpg

TZ_Město Humpolec přispěje na vyvýšené záhony nebo komunitní zahrádku. Zapojte se v PDF:

https://www.mesto-humpolec.cz/assets/File.ashx?id_org=4932&id_dokumenty=240682

Zdroj: Město Humpolec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum