Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Veřejná prostranství tvoří lidé

6. července 2023

HUMPOLEC: Veřejná prostranství tvoří lidé

Pilotní projekt startuje revitalizací vnitrobloku Hálkova - Lnářská.

Město Humpolec spolu s občany a skupinou okolo architekta Petra Klápštěho z Nature Systems připravuje v rámci pilotního projektu revitalizaci vnitrobloku bytových domů Hálkova - Lnářská. Včera se uskutečnila schůzka s obyvateli a majiteli bytů. V rámci veřejné diskuse občané hovořili zejména o plusech a mínusech tohoto prostoru, aby společně pojmenovali zadání pro revitalizaci. Nyní se čeká na první návrhy na kompletní obnovu vnitrobloku. S těmi se budou mít občané možnost seznámit na podzim.

Jednání začala už v polovině května, kdy se místostarosta Petr Machek sešel se zástupci obyvatel, ředitelem Základní školy Hálkova, která s vnitroblokem sousedí, a facilitátorem. „Společně jsme diskutovali a vybírali ze tří architektonických studií, která se o zpracování projektu revitalizace tohoto prostoru ucházela. Občané pak vybrali architekty ze studie Kontinual,“ vysvětlil Petr Machek.

V rámci úterního setkání obyvatelé řešili především zachování klidné lokality, zeleně, prostoru pro děti a dostatečného množství parkovacích míst. „Zapojení občanů již při tvorbě zadání je pro nás velmi důležité. Chceme, aby projekt odpovídal jejich potřebám. Je tak výrazně větší šance, že se s budoucí realizací ztotožní a přijmou ji za svou,“ dodal Petr Machek.

Vnitroblok je veřejně přístupný a má rozlohu necelých 5.000 m². Pozemek z větší části vlastní město Humpolec a využívá ho celkem 8 bytových domů.

Zdroj: Město Humpolec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum