Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Spolkový dům

12. dubna 2022

HUMPOLEC: Spolkový dům

Spolkový dům by mohlo koupit město Humpolec. Rozhodnou zastupitelé.

Humpolečtí radní na svém zasedání ve středu 6. dubna schválili záměr odkoupení budovy Spolkového domu. Konečné slovo ale budou mít zastupitelé.

„Zájmem města je, aby Spolkový dům v Humpolci zůstal a aby byla zachována i jeho současná podoba. Jediná jistota, jak toho docílit, je, abychom ho získali do svého majetku. Rada města proto v tomto ohledu udělala první krok. Zda ke koupi ale skutečně dojde, či nikoli, rozhodnou zastupitelé na svém zasedání,“ uvedl humpolecký starosta Karel Kratochvíl.

Cena nemovitosti zatím určená není. Jednat se o ní bude s majitelem. „Zastupitelé budou koupi schvalovat už s konkrétní cenou,“ upřesnil humpolecký starosta.

Objekt byl postaven v roce 1899, koncem osmdesátých let mu však hrozila demolice. Po desetiletém chátrání budovu koupili manželé Vaňkovi a uzpůsobili ji jako kulturní zařízení pro konání různých společenských a kulturních událostí. Často se zde konala i různá celorepubliková setkání, a to mimo jiné díky výhodně pozici Humpolce.

Součástí budovy je totiž velký sál a taneční parket. „Jestliže zastupitelé odsouhlasí koupi, bude Spolkový dům sloužit svému původnímu účelu, tedy společensko-kulturním akcím. O všem se ale bude ještě jednat,“ nastínil Karel Kratochvíl další možný vývoj.

Zdroj: Město Humpolec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum