Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Pomoc ukrajinské rodině

29. dubna 2022

HUMPOLEC: Pomoc ukrajinské rodině

Do pomoci pro ukrajinskou rodinu se zapojily i humpolecké firmy.

Ukrajinská rodina ze Záporožské oblasti utekla před válkou jen s pár zavazadly. Maminka a její dvě dcery našly azyl v Humpolci.

Zpočátku se jich ujali manželé Jana a Petr Machkovi, kteří vlastní humpoleckou společnost Protect. „Chtěl bych jim tímto poděkovat,“ uvedl starosta Humpolce Karel Kratochvíl s tím, že to byli právě oni, kdo ho seznámil s těžkou životní situací žen z Ukrajiny.

S podáním pomocné ruky manželé Machkovi neváhali ani minutu. „Nejsou nám lhostejné ruské dezinformace, ani vojenská agrese Ruska, jejíž cílem je porobit nejen Ukrajinu. Diktátorská zvůle, bombardování měst a vyvražďování nevinných občanů samostatného demokratického státu nepatří do 21. století. Proto jsme vzali ‚pod svá křídla‘ Nadiu a její dvě dcerky a rozhodli jsme se jim pomoci,“ vysvětlili manželé.

Nyní už rodina bydlí samostatně. Rada města Humpolce odsouhlasila, že jim zdarma zapůjčí městský byt. „Bylo ho však potřeba vybavit. V tomto případě zase pomohla humpolecká společnost Profil nábytek, které rovněž patří velký dík,“ ocenil starosta.

Touto pomocí to ale pro město Humpolec nekončí. „Je to jen jeden z tisíců příběhů. Je důležité mít i nadále na paměti, že není možné zavírat oči a dveře před obětmi války,“ dodal Karel Kratochvíl.

Zdroj: Město Humpolec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum