Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



HUMPOLEC: Okružní křižovatky

8. března 2022

HUMPOLEC: Okružní křižovatky

Komfortnější pro řidiče, bezpečnější pro chodce. V Humpolci se jedná o vybudování nové okružní křižovatky.

Auta řítící se vysokou rychlostí z kopce od humpolecké místní části Rozkoš do města by se mohla stát minulostí. V budoucnu je totiž zbrzdí nová okružní křižovatka, kterou na státní silnici I/34 plánuje vybudovat Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) ve spolupráci s městem Humpolec.

„Hovořili jsme s ŘSD o tom, jak bychom mohli zbezpečnit křižovatku ulic Okružní, Pod Vilémovem, V Kopci a 5. května, protože je svým tvarem pro řidiče velmi nekomfortní. Kromě toho přes tuto rušnou silnici vede od Vilémova přírodní stezka a chtěli jsme přes ní chodce bezpečně převést,“ uvádí starosta města Karel Kratochvíl.

Vedení humpolecké radnice se tak podařilo dohodnout kompromis, který zohledňuje všechny tyto faktory. „Jsem za to rád, ta komunikace si to opravdu zaslouží. Jsou za tím tři roky poctivé práce. Intenzivně jsme jednali s Ředitelstvím silnic a dálnic a společně hledali nejvhodnější řešení,“ komentuje humpolecký místostarosta Vlastimil Brukner.

Jak dodává, navržená ķnální podoba bude přínosná pro všechny. „Řidičům z vedlejších komunikací se bude snadněji vyjíždět, chodci a cyklisté se přes tuto silnici dokáží poměrně bezpečně dostat díky přechodu, který zde také vznikne, a velké plus to přinese i samotnému Humpolci. Auta před ‚kruháčem‘ musí zpomalit a už se nerozjedou na rychlost, kterou tam jezdí v současné době,“ vyzdvihuje Vlastimil Brukner.

Chystanou novinku ocení i řidiči, kteří pojedou směrem na Rozkoš. „Ředitelství silnic a dálnic tam má v úmyslu vytvořit ještě jeden stoupací pruh. Jak se už několikrát ukázalo, je tam opravdu potřeba,“ přidává Karel Kratochvíl další výhodu úpravy silnice I/34.

Záměr o společném postupu města Humpolec s jihlavskou správou ŘSD při této plánované investiční akci zastupitelé schválili na svém únorovém zasedání, a to včetně závazku města na poměrné spoluķnancování. O dalších krocích budou jednat v následujících měsících. „O postupu budeme občany včas informovat,“ uzavírá Vlastimil Brukner.

Zdroj: Město Humpolec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum