Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

Facebook

TOPlist



Obchodní galerie

11. září 2022

HUMPOLEC: Obchodní galerie

V Humpolci vznikne obchodní galerie se zelenou střechou po celé ploše budovy. Zástupci města Humpolec byli přizváni k poklepání na základní kámen Obchodní galerie Humpolec. Ta do roka vznikne v místě bývalého autobusového nádražní podél Okružní ulice.

Humpolec je jedním z posledních měst svojí velikosti, které v současné době nemá žádné obchodní centrum. „Je to věc, na kterou lidé čekají už poměrně dlouho. Jsem proto rád, že se konečně blíží realizaci,“ uvedl starosta Karel Kratochvíl.

Zastoupení zde budou mít obchody nejznámějších evropských značek s oblečením, obuví a podobně. Práci zde najde kolem padesáti lidí. Celkové náklady na investici dosáhnou osmi milionů euro, tedy zhruba dvou set milionů korun.

Investor stavby je společnost Fuertes Development a KLM real estate Czech Republic. „Doteď jsme působili na Slovensku, kde jsme postavili dvacet center podobného typu. Humpolec bude prvním českým projektem, na kterém pracujeme,“ sdělil majitel KLM real estate Czech Republic Rastislav Čačko.

Začít stavět by měli příští rok v lednu. „Momentálně máme stavební povolení a doděláváme projektovou dokumentaci. V lednu bychom rádi začali zemní a stabilizační práce, v březnu pak chceme mít hotovou hrubou stavbu a v září otevřít,“ nastínil Rastislav Čačko.

V projektu firma zohlednila i podmínky města. „Celá plocha, která má 4 600 metrů čtverečních, bude mít zelenou střechu. V tomto rozsahu to není úplně běžné. Zelená střecha výrazně pomáhá ve snižování výdajů za energie,“ vyzdvihl Rastislav Čačko.

Kromě toho se firma ve smlouvě s městem Humpolec zavázala i k tomu, že na pozemku na vlastní náklady vybuduje stezku pro pěší a cyklisty a veřejné osvětlení podél Okružní ulice.

Při poklepání na základní kámen navíc investor zástupcům města Humpolec předal šek na půl milionu korun coby příspěvek v rámci „Pravidel o spolupráci s investory“. „Peníze půjdou na rozvoj infrastruktury. Do ní patří třeba i dětské hřiště v Hněvkovicích, které by se mělo dělat příští rok, takže je možné, že peníze použijeme na něj,“ dodal humpolecký místostarosta Vlastimil Brukner.

Zdroj: Město Humpolec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum